learning
Cursuri de formare

Cum convingi candidații să te aleagă pe tine?

HR Pitch

Cum convingi un candidat care tocmai a fost la interviu și are de ales între două oferte de joburi? Ai doar un minut la dispoziție, fix cât durează călătoria cu liftul, așa că povestește-i unde poate ajunge prin participarea la cursurile de dezvoltare profesională din compania ta. Pornind de la celebrul Elevator Pitch, Elena Manda, HR Director la Max Bet Romania, ne oferă 10 răspunsuri scurte și de impact la 10 întrebări relevante.

 

Să vedem cum investește Max Bet în learning & development?

Elena Manda

Elena Manda, HR Director la Max Bet România

În ce programe de learning & development investiți anul acesta?

Urmărim ghidarea colegilor începând de la prima lună de activitate în companie și, ulterior, dezvoltarea abilităților de comunicare, vânzare și leadership. În acest sens, toți angajații companiei participă susținut la cursuri de Comunicare Nonviolentă, Tehnici de Comunicare în Vânzări, Tehnici Performante de Vânzări, Tehnici de Setare Obiective și Leadership Coaching.

 

Cum oferiți managerilor fără experiență șansa de a deprinde abilități ce țin de leadership?

Susținem promovarea internă a angajaților noștri, atât în zona operațională, cât și în celelalte departamente ale companiei. Oricare angajat are șanse de promovare internă dacă are cel puțin un an în companie, abilitățile tehnice de bază necesare postului și dorința de a se perfecționa continuu. 99% din managementul operațional este promovat intern. Academia Max Bet ne susține și oferă cursurile Train the Trainers, Inteligența Emoțională în Management, Leadership și Management.

 

Cum gândiți un program de training?

Tematicile programelor noastre sunt în concordanță cu nevoile identificate intern în urma discuțiilor cu managementul companiei, cu angajații, dar și în urma concluziilor din zona de recrutare. Luăm în considerare și nevoia de dezvoltare a competențelor angajaților Max Bet în funcție de deciziile de business.

 

Cum reușiți să motivați colegii să învețe?

Fiecare program de training are o componentă consistentă de exerciții practice și jocuri prin care încercăm să fixăm cunoștințele teoretice și să facem împreună primii pași de aplicare a acestora în activitatea curentă. Trainerii Max Bet mențin periodic dialogul cu participanții prin follow-up sau ședințe de personal coaching.

 

Care au fost rezultatele până acum?

Programele noastre din ultimii șase ani au avut impact și au contribuit la integrarea tinerilor angajați în mediul de lucru al companiei și în echipe, obiectivul nostru fiind acela de a realiza acest lucru în decurs de o lună. Atunci când a fost nevoie să facem promovări, am realizat că programele de formare au contribuit la dezvoltarea abilităților de comunicare asertivă, time management și orientare spre lucrul în echipă.

 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Cum știți că programele de learning & development au succes?

Menținerea dialogului direct, postcurs, între participanți, traineri și manageri, implementarea noilor modele de lucru și comportamentele colegilor, toate sunt aspecte importante care arată succesul unui program de training.

 

Ce beneficii aduc aceste programe?
Pe lângă dezvoltarea competențelor angajaților noștri, urmărim permanent îmbunătățirea climatului organizațional și dezvoltarea unor relații solide bazate pe încredere și susținere reciprocă în echipele noastre. În plus, susținerea educației angajaților noștri, prin programul de burse de studii oferite de Asociația CSR MindSet către 230 de colegi, are ecou în rândul tinerei generații. În ultimii doi ani, peste 50% din recrutările noastre au fost efectuate pe baza recomandărilor angajaților.

Care este feedback-ul colegilor?

Pe lângă creșterea retenției angajaților noștri, avem surprize foarte plăcute de fiecare dată când anunțăm un proiect de recrutare internă. Obținem un număr important de candidaturi interne.

 

Ce programe de learning & development v-ați mai dori pentru angajați?

Pentru anul 2019 pregătim trainingul de Management al Schimbării pentru toți angajații noștri. În plus, vom completa formarea cu o serie de workshop-uri în zona de Stress Management și Educație Financiară.

 

Ce alte tehnici folosiți anul acesta pentru a reține și motiva oamenii în companie?

Am început anul cu o majorare salarială pentru toți angajații din Departamentul Operațional și cu definirea unui sistem de bonusare care să recompenseze performanțele individuale și de echipă ale fiecărui angajat. Vom continua proiectele care îmbină sportul, educația și implicarea în activități de responsabilitate socială, respectiv Campionatul de Fotbal Max Bet, Bursele de Studii, team building-uri, recompense pentru angajații care recomandă compania, recrutare a internă a specialiștilor etc.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește și:

Miturile managerului înnăscut

Ce să faci/Ce să nu faci când vine vorba de învățare

Recrutarea și bunăvoința

Categorii:
Cursuri de formareHR Pitch

După absolvirea Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității București, a lucrat timp de 8 ani în presa scrisă, în PR și în marketing pentru o companie de recrutare. În 2016 a simțit că e momentul pentru o nouă provocare în carieră și s-a alăturat echipei eJobs și ulterior și echipei We Are HR. În portofoliul său se află articole pe subiecte precum modificările legislative în domeniul muncii, cultură organizațională, leadership, employer branding, precum și interviuri cu specialiști în HR și manageri de companii.

Leave a Reply

*

*