wellbeing
Leadership

Principalele tendințe din wellbeing în lumina reflectoarelor

Află topul proiectelor în 2024

Cum au schimbat ultimii ani tendințele din zona de wellbeing organizațional? Ce inițiative au adoptat companiile pentru îmbunătățirea stării de bine a angajaților și, mai mult decât atât, de ce este important pentru business să avem echipe fericite la job? Toate aceste aspecte au fost discutate la cea de-a X-a ediție a Galei Corporate Wellbeing Award, organizată de Dynamic HR, care a avut loc pe 14 mai și a reunit lideri de resurse umane din România. Evenimentul a celebrat o temă de importanță crescândă la nivel global și național: wellbeingul organizațional, un concept care a devenit un pilon esențial pentru atragerea și retenția talentelor.

„Prin acest eveniment unic în România, oferim liderilor de HR un cadru de referință, sprijinindu-i în promovarea programelor de wellbeing în organizațiile lor. Le oferim recunoaștere, inspirație prin informații de ultimă oră și studii de caz, precum și oportunități valoroase de networking. Această zi nu este doar o gală obișnuită; nu accentuăm competiția sau trofeele, punem un foarte mare accent pe inspirație reciprocă,” spune Simona Nicolaescu, Managing Partner, Dynamic HR.

Gala a scos în evidență principalele tendințe și preocupări ale angajatorilor și angajaților din România legate de wellbeingul organizațional, prin prezentările susținute de speakerii invitați. Aceste prezentări s-au bazat pe statistici și cercetări realizate de companiile reprezentate sau pe studii globale, oferind astfel o imagine clară și cuprinzătoare asupra subiectului.

 

Principalele concluzii la capitolul wellbeing organizațional

–       Angajații fericiți sunt cu 31% mai productivi și fac vânzări cu 37% mai mari. În medie, angajații se pot concentra doar 7 minute înainte de schimbarea ecranelor. (Clementina Anghelache, coach, speaker, Publisher Learning Network și Psychologies)

–          70% din angajați consideră că angajatorii sunt responsabili de starea lor de bine. Costurile cu prezenteismul sunt de 10 ori mai mari față de acelea generate de concediile medicale. (Georgiana Andrei, Corporate Sales Director, Rețeaua de Sănătate Regina Maria)

–          Aproape un sfert din angajații români simt că și-au pierdut echilibrul emoțional și peste 37% se simt epuizați. 67% din ei au simțit nevoia să apeleze la ajutor psihologic specializat, în ultimul an. (Raluca Dumitra, CMO, eJobs)

–          56% din companiile care măsoară ROI pentru programele de wellbeing au o întoarcere a investiției mai mare cu 100%, ceea ce înseamnă că pentru fiecare dolar investit, câștigă mai mult de 2 dolari. (Dan Moraru, CEO, 7card)

–      Este important să restabilim relația cu corpul, lucru care se poate face prin fasciaterapie, ce constă în stimularea manuală a fasciilor (țesuturi fine care învelesc mușchii, oasele, vasele de sânge, ligamentele, nervii și intestinele). (Petros Liolios, profesor și formator în psihopedagogie perceptivă și fasciaterapie)

–          43 de mușchi contribuie la forma feței și la exprimarea emoțiilor și gândurilor noastre. (Wael Abdul Hamid, fondator Roya)

–          Între 60% și 90% din informația pe care o procesăm este vizuală, din care până la 90% din informații sunt oferite de trăsăturile faciale. Ochii luminoși sunt un indicator al unei persoane al cărei sistem nervos funcționează bine, este echilibrat. (Radu Chiriac, Managing Director, Roya România)

–         26% din persoanele care nu au o rutină constantă de fitness spun că nu găsesc bucurie în practicarea fitness-ului și 21% au probleme legate de motivație. (Lucian Adochiței, Director de vânzări World Class România)

–        Topul experiențelor individuale alese de angajați, care au efect în starea de bine, sunt zborul într-un simulator Boeing, zborul cu avionul ușor, conducerea unei mașinuțe Hot Rod, cazare și degustare la o cramă și terapia prin plutire. (Oana Pascu, Fondator Complice.ro)

Topul proiectelor de corporate wellbeing, în 2024

Jurizarea proiectelor de wellbeing prezentate în cadrul Galei Corporate Wellbeing Award a fost realizată pe baza voturilor publicului, format din reprezentanți ai comunității de HR din România, și a evaluărilor unui juriu format din Ruxandra Crina Lupșa – HR Director, NXP Semiconductors, Carmen Dumitrache – HR Director, Capgemini, Irina Butnaru – România Country Lead & General Manager, Wipro, Jeroen Fabry – Business Unit Manager, H.Essers România, Bianca Brad – om de televiziune, Fondator al Organizației E.M.M.A., Raluca Dumitra – CMO, eJobs România. Criteriile principale de evaluare au fost gradul de inovație și impactul asupra stării de bine a angajaților. Alături de Premiul cel mai Mare, acordat Băncii Transilvania, au fost desemnate următoarele proiecte de wellbeing organizațional ale anului 2024:

–  Better Together (PwC): premiul pentru categoria „Inovație”;

–  The Butterfly Effect (Metropolitan Life): premiul pentru categoria “Impact maxim”;

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

–  E despre mine (Provident Financial România): premiul pentru categoria “Inspirație”;

–   P.O.P. – People of Policolor (Policolor): premiul pentru categoria “Sustenabilitate”;

–   Better Me Wellbeing (EY): premiul pentru categoria “Leadership”;

–   RADIO RO-Gratitude (Druckfarben): premiul pentru categoria “Originalitate”;

–   Screening-ul salvează vieți (Banca Transilvania): premiul pentru categoria “Pionierat”;

–   Adaptive Longevity (HP): premiul pentru categoria “Sănătate mintală”;

–  Lights, Camera, Thrive! (Avon): premiul pentru categoria “Comunitate și impact”.

Pentru mai multe detalii, poți accesa www.dynamichr.ro și gala.dynamichr.ro.

 

 

Ți-a plăcut articolul despre wellbeing organizațional? Citește și:

Ce impact are storytelling-ul în employer branding

Nu cumva Miss Popularitate a orbit pe drumul spre podium

Egoul de fier din mănușa de catifea

Categorii:
Leadership

Proiectul We Are HR, lansat în 2017, își propune să vină în întâmpinarea managerilor și specialiștilor în resurse umane cu cele mai noi tendințe din domeniu și cu o perspectivă diferită asupra proceselor de recrutare, retenție și motivare a talentelor. Atât site-ul cât și revistă omonimă oferă informații esențiale și statistici relevante despre industrie și pun în discuție tehnicile actuale de recrutare, precum și instrumentele și tehnologiile folosite în acest proces și modul în care acestea influențează viitorul unei noi generații de candidați și angajați.

Leave a Reply

*

*