Craciun 2020
Beneficii

Cum aduci distracția în echipă înainte de vacanță

Menține online tradițiile de Craciun

Ai remarcat că în timpul sedințelor online, colegii simt nevoia de a povesti tot mai mult despre ei și de a găsi mici motive de distracție? Ce ar fi dacă ai înlocui clasicele ședințe din ultimele zile dinainte de Sărbători cu sesiuni care să aducă bucuria, ba chiar distracția în casa fiecărui coleg? Petrecerea de Craciun 2020 merită toată atenția chiar și în varianta online. Vei contribui la acea stare de bine atât de necesară după acest an dificil și le vei aduce motivația de care au nevoie în această perioadă cu task-uri multe de finalizat.

Există idei de a petrece momente frumoase în online care refac multe dintre momentele de săbătoare pe care le trăiam offline. Ne-am inspirat de pe site-ul teambuilding.com și, recunoaștem că pe unele dintre ele nu ni le-am fi putut imagina în varianta online.

 

Decorarea virtuală a bradului pentru Craciun 2020

Poate cel mai așteptat moment al anului este împodobirea bradului. Iar bucuria era atât de mare în echipă când personalizam împreună decorațiunile și ne înghesuiam să le punem în brad sau când decoram birourile. Și putem menține bucuria dacă ne adaptăm puțin în online. Iată câteva idei: 

  • Găsește un pom de Crăciun virtual pe care angajații îl pot împodobi. Poți folosi whychristmas.com
  • Creează un album foto online, unde colegii pot împărtăși bucuria decorării bradului acasă
  • Folosește Instagram pentru a aloca unui sau mai multor colegi anumite zile în care pot arăta cum și-au decorat casa de Sărbători.

 

Cocktail Party

Petrecerea de Crăciun a companiei ia forma unui cocktail party online. Surprinde-ți colegii cu un kit complet pentru pregătirea unui cocktail, pe care să-l trimiți acasă. În ziua petrecerii alege un MC simpatic care să modereze întâlnirea și un barman îndemânatic pentru pregătirea cocktail-urilor. Petrecerea poate continua cu jocuri și mini provocări. 

 

Colinde de Craciun 2020

În fiecare an auzim cam aceleași colinde, însă anul acesta poți condimenta sesiunea de colinde cu unele specifice companiei tale. Tot ce trebuie să faci este să rogi colegi ca înainte de întâlnirea virtuală să scrie propriile versiuni de colinde, găsind inspirație în experiențele trăite în companie. Și titlurile melodiilor pot fi reinventate: „All I Want for Christmas is U(X)”, „Silent Nightshift,” sau „The 12 Clients of Christmas.” Iar dacă sunteți foarte mulțumiți de cum ați colindat, puteți răspândi bucuria și pe YouTube sau puteți strânge melodiile pe un DVD pe care să-l oferiți colegilor drept cadou.

 

Decorăm turtă dulce

E mai greu anul acesta să organizăm fizic un prânz câmpenesc în echipă, însă putem să ne distrăm la un concurs cu turtă dulce. Trebuie doar să le trimiți colegilor ingredientele pentru turtă dulce sau chiar turtă dulce gata pregătită, glazură, bomboane și multe alte ornamente. Apoi, să vă strângeți la apel video pentru a descoperi realizările personale din turtă dulce.

 

La pensiunea de schi

Desigur că ducem și dorul vacanțelor la munte alături de colegi. Dar mediul online ne surprinde și de data aceasta. Ei, bine, poți să cumperi un cadru online care reface atmosfera dintr-o pensiune de la munte. Ski Chalet include povești, jocuri și activități și ciocolată caldă. Tot ce trebuie să faci este să trimiți fiecărui coleg un kit festiv pentru a-și pregăti o cană delicioasă cu ciocolată caldă. În ziua în care colegii se vor caza la cabană, vor vizita o sală de conferințe pentru a-și întâlni instructorii de schi virtuali. Distracția, dar și interacțiunile bune între colegi sunt garantate. 

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

 

Ghicește filmul

Dacă tot e sezonul filmelor și în perioada aceasta ne uităm la multe cu tematică de Crăciun, ar fi foarte amuzant să testăm și cunoștințele. Împarte colegii în echipe și lansează-le provocarea de a desena în direct un indiciu dintr-un film sau poți aduce un artist care, la indicațiile colegilor, să deseneze anumite scene din filme. Echipa care oferă răspunsurile corecte câștigă un cadou de la Moș Crăciun.

 

Află cine e

Pregătește o listă de întrebări amuzante care ajută echipa să se cunoască mai bine, cum ar fi „Cine a primit anul trecut un anumit cadou simpatic?” ; „Cine va avea un Crăciun pe rit vechi?” sau „Cine pregătește cadouri pentru copii?” Creează un poll, iar prima persoană care oferă răspuns la toate întrebările câștigă un premiu.

 

Cabina foto

De petrecerea atipică de Crăciun din 2020 trebuie neapărat să ne amintim. Zoom și Microsoft Teams au funcții de captare a imaginilor care pot deveni fotografii. Pentru distracție maximă la cabina foto, recuzita este o necesitate. Așa că le poți trimite colegilor accesorii de sărbătoare sau le poți lansa provocarea să vină accesorizați așa cum le place. Fotografiile pot fi inserate într-un album pe care să-l oferi cadou colegilor.

 

Petrecerile de Sărbători chiar și în format online oferă colegilor ocazia de a petrece timp împreună, de a povesti și, mai ales, de a simți că fac parte dintr-o echipă. Și fac bine mai ales în această perioadă în care orice interacțiune este apreciată. Descoperă care dintre ideile de mai sus s-ar potrivi echipei tale și lasă-ți imaginația să lucreze. După un an atipic, e nevoie de puțină detașare, printr- o petrecere de Craciun 2020, de care să vă aduceți aminte.

 

Ți-a plăcut articolul despre idei petrecere Craciun 2020?
S-ar putea să-ți placă și:

Cum să planifici Secret Santa virtual

Cum răspândești bucuria sărbătorilor în echipă

Categorii:
Beneficii

Am ales un job pe care îl iubesc și, da, zâmbesc pentru că nu simt că muncesc. După 7 ani de peregrinări în PR, jurnalism și marketing pentru HR, a venit momentul meu să dau ce e mai bun pentru oameni pe www.wearehr.ro

Leave a Reply

*

*