calcul-salarii
Administrativ

Vrei să afli ce salarii se mai oferă în piața muncii?

Află mai multe pe Paylab.ro

Salariile au reprezentat dintotdeauna unul dintre cele mai fierbinți subiecte, atât pentru angajați, cât și pentru angajatori. Cu atât mai fierbinți cu cât vizează unul dintre cele mai mari tabu-uri organizaționale: cât câștigăm comparativ cu alți specialiști din industrie sau cum putem face un calcul salarii cât mai corect pentru angajații noștri, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

„Mulți candidați se confruntă cu o dilemă reală atunci când se prezintă la un interviu de angajare, pentru că nu știu care ar fi salariul „corect” pentru o anumită poziție și au nevoie de un instrument care să le arate care este dinamica pieței. Iar Paylab tocmai asta face – ia salariul real al utilizatorului și o serie de indicatori relevanți pentru un calcul actualizat și oferă o poziționare reală în termeni de venituri față de alți specialiști cu pregătire și experiență similare, din aceeași industrie și același județ. Odată cu introducere Paylab în România, facem primul pas către o mult așteptată transparentizare a politicilor salariale din companii”, explică Bogdan Badea.

Pentru a veni în ajutor atât candidaților, cât și angajatorilor, platforma de recrutare eJobs a lansat Paylab.ro, primul comparator de salarii din România. La nivel internațional, Paylab funcționează din 2007, iar în prezent este activ în 17 țări din Europa, dar și în Africa (Kenya, Nigeria și pe Coasta de Fildeș). În țara noastră deține cea mai mare bază de date salariale, cu aproape 150.000 de salarii introduse până acum.

calcul salarii

 

Paylab, de ajutor pentru calcul salarii

Practic, pentru utilizatori este singurul instrument prin care pot afla dacă salariul pe care îl au se înscrie în media pieței, care este fluctuația față de această medie, cum își pot negocia salariile și cum arată, în general, piața salariilor pentru poziția și domeniul în care activează. De asemenea, dacă lucrezi în HR, Paylab.ro este un ajutor pentru calcul salarii. Sunt oferite și date comparative și pentru țările din regiune, astfel încât cei care completează chestionarul își pot face o imagine despre cât ar putea câștiga ei sau angajații lor dacă ar lucra în altă țară. Criteriile luate în calcul pentru realizarea statisticilor comparative sunt: salariul net lunar, funcția, industria, nivelul de experiență a candidatului, studiile, vârsta, sexul, orașul de reședință, pachetul de beneficii non-financiare primit, dimensiunea companiei sau tipul de acționariat.

Comparatorul funcționează pe baza datelor introduse de utilizatori, iar acestea au o vechime de maximum 12 luni. Odată depășit acest termen, toate datele sunt automat șterse, iar sistemul le folosește pe cele introduse în urmă cu mai puțin de un an.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

“În acest fel, calculele salariale vor avea în permanență un caracter actual și vor reflecta cu acuratețe mișcările din fiecare domeniu de activitate. Foarte important, de asemenea, este faptul că toate datele introduse sunt confidențiale”, a adăugat Bogdan Badea.

 

Paylab.ro oferă informații pentru aproape 800 de funcții și poziții, din toate sectoarele private, precum și din instituțiile de stat. Totodată, platforma include articole și recomandări pe subiecte precum negocierea salariului, statistici salariale, informații despre cel mai bine plătite abilități ale candidaților sau cum să afli ce salariu poți cere, înainte de a merge la un interviu de angajare.  Paylab poate fi accesat pe www.paylab.ro sau din aplicația mobilă disponibilă în Google Play și App Store.

 

Ți-a plăcut articolul? Citește pe aceeași temă:

Ce faci când angajații încep să-și compare salariile

Cu salariul pe masă la interviu?

7card pentru angajatori

Categorii:
AdministrativPayrollSalarii

Leave a Reply

*

*