Focus

Confesiuni de lider

Vladimir Sterescu (Computer Generated Solutions)

Avem multe de învățat de la oamenii care, pe lângă buni manageri, știu să fie și buni lideri. Începem seria poveștilor de succes cu un lider care ne inspiră: Vladimir Sterescu, Country Manager la Computer Generated Solutions (CGS) România. Despre leadership, dar și despre cum arată viața în afara programului pentru unul dintre cei mai importanți lideri de la noi, în cele ce urmează.

În liceu făcea primii bani, arătându-și spiritul antreprenorial încă de atunci. După facultate s-a angajat într-un call center, s-a făcut remarcat și a promovat în alte departamente, neoprindu-se niciodată din învățat. În 2003 s-a lansat în antreprenoriat, rămânând în industria de call center, și a întemeiat compania EasyCall, pe care a vândut-o la final de 2006 americanilor de la CGS, tranzacție estimată atunci la 8 milioane de euro. Astfel, a renunțat la antreprenoriat pentru a prelua cârma celui mai mare operator de outsourcing și BPO din România.

 

Vladimir Sterescu, Country Manager@ Computer Generated Solutions Romania

Vladimir Sterescu, Country Manager@ Computer Generated Solutions Romania

 

Sunteți un om care a atins succesul profesional. Cum l-ați defini dumneavoastră?

Pentru mine, succesul reprezintă o sumă de valori pe care ți le stabilești de la bun început și pe care faci tot posibilul să le respecți. De asemenea, succesul se construiește în jurul a cât de bine faci ceea ce ți-ai propus să realizezi, indiferent care ar fi acel lucru. Perseverența, ambiția și munca susținută sunt factori decisivi în atingerea succesului. Apoi, poate cel mai important aspect al succesului îl reprezintă prioritizarea eficientă și concentrarea pe a face ceea ce este necesar, nu doar plăcut. Cred că este foarte important să stabilim corect ce putem face și ce putem obține cu resursele pe care le avem, să nu ne stabilim doar deziderate pe care nu le putem atinge, pentru ca apoi să ne lăsăm copleșiți de frustrări. Ceea ce devii în drumul obținerii succesului este mai important decât rezultatul în sine, iar echipa și oamenii care mă înconjoară sunt cei care contribuie constant la succesul meu și al companiei pe care o conduc.

 

Care e cel mai important lucru pe care l-ați învățat de când sunteți la cârma CGS?

Am învățat multe și învăț în continuare. Faptul că am un număr foarte mare de angajați (n.red. peste 3.000) implică multe responsabilități și am învățat că investiția în echipă prin crearea unui mediu de lucru plăcut și performant aduce cu sine cele mai bune rezultate. Am învățat să caut și să ascult părerea fiecărui specialist, pe fiecare domeniu, chiar dacă acesta e mai tânăr sau aparent mai neexperimentat decât mine.

 

Care e cea mai mare provocare cu care se confruntă liderii din România astăzi?

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

În momentul de față, cadrul politic și legislativ se află în continuă schimbare, apar noi reglementări, se modifică taxe și impozite. Sistemul fiscal este cel care impune cele mai mari provocări atât pentru micii antreprenori, cât și pentru marile companii.

„Trebuie să te afli mereu în control, să știi tot ce merge bine și ce nu merge bine, să menții cârma pe traiectoria bună și să te dezvolți, să creezi, să te adaptezi și să înveți permanent.”

 

Ce ar trebui sa se întrebe zilnic o persoană aflată într-o poziție de leadership? De ce?

Întrebarea pe care eu mi-o pun zilnic este dacă sunt pe aceeași lungime de undă cu echipa mea. Încerc, pe cât posibil, să nu mă abat de la strategia pe care am stabilit-o, să mă dezvolt încontinuu împreună cu echipa mea, pentru că doar așa putem evolua. Nu este suficient să ai clienți de mare calibru, cărora să le oferi niște servicii foarte bune. Trebuie să te afli mereu în control, să știi tot ce merge bine și ce nu merge bine, să menții cârma pe traiectoria bună și să te dezvolți, să creezi, să te adaptezi și să înveți permanent.

 

Care e cea mai grea decizie pe care a trebuit s-o luați în ultimele luni?

Niciuna mai grea decât de obicei. Decid zilnic cum să gestionăm resursele companiei (inclusiv resursa umană), cum să abordăm noii clienți sau să-i menținem pe cei existenți, analizăm idei venite de la echipă sau de la parteneri.

 

Există o persoană care v-a influențat traseul profesional, de la care ați învățat sau preluat lucruri?

Nu am modele absolute, dar, de învățat, învăț zilnic de la colegii din echipa CGS, atât pe plan național, cât și internațional, precum și de la membrii familiei mele. Am căutat mereu să învăț de la persoane a căror traiectorie personală și profesională să mă determine să le urmez exemplul. Astfel de persoane, precum Phil Friedman, președinte și CEO al Computer Generated Solutions Inc., de exemplu, m-au inspirat să pornesc o afacere de la zero, să-mi creez o viziune, să-mi construiesc o echipă de succes și să transform fiecare oportunitate într-o reușită. Admir și mă inspir de la lideri din toate domeniile pentru că, până la urma, succesul se construiește la fel în orice arie de activitate, prin muncă și determinare.

Categorii:
Focus

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane

Leave a Reply

*

*