HR Challenge

Office View: Cum e să lucrezi într-un birou pe roți

Nevoia de downshifting

Traseul profesional al lui Iulian e unul atipic, dar la care cumva poate visăm mulți, fără ca măcar să ne dăm seama, în tot iureșul cu care ni se întâmplă viețile. Auzim tot mai des de downshifting, de încetinirea ritmului pe care joburile și corporațiile în care lucrăm ni-l impun, însă, cumva, pasul ăsta pare extrem de greu de făcut.

birou pe roti

Iulian Paraschiv, fermier, în „biroul” său pe roți, foto: Alex Gâlmeanu

După ce a lucrat 11 ani în vânzări pentru companii internaționale de renume, acum doi ani Iulian și-a regândit puțin viața.

„Când știi că tu stai la țigări și cafele, iar tatăl tău merge pe câmp și se ceartă cu tractoriștii, parcă te iau niște remușcări”, îmi spune Iulian.

Din lipsa forței de muncă, din greutatea tatălui de a angaja un tractorist, Iulian a luat viața în mâini și a făcut dreptate. A făcut un curs teoretic de agricultor și unul de tractorist la Agromec Ștefănești și s-a apucat să ducă mai departe tradiția familiei în agricultură, care a început în 1936, odată cu bunicul lui, chiabur, continuată de tatăl lui și acum și de el.

Ținând cont că utilajele sunt din ce în ce mai moderne, mai confortabile, dar și mai complexe, i se pare că activitatea în tractor e din ce în ce mai plăcută. Când vrea să se relaxeze ascultă un post de radio, cu știri și muzică, bea o cafea, iar faptul că are întotdeauna ceva dulce la el cu siguranță contribuie la relaxare.

Chiar dacă uneori trebuie să se treazească și la 3-4 dimineața ca să meargă pe câmp, în campaniile de vară, de exemplu, când nu poate lucra la 40 de grade, vede numai avantaje în faptul că-și petrece ziua de lucru într-un „birou” pe roți, iar acest lucru se datorează avansului tehnologic. Crede că spațiul de lucru îl ajută în felul în care își desfășoară munca pentru că de pe utilaj vede cum evoluează culturile și astfel ia contact cu câmpul zilnic. Iar telefonul și mailul, pe care le are tot timpul la îndemână în „birou”, îi înlesnesc activitatea.

PRIMEȘTE CELE MAI NOI ARTICOLE DIRECT ÎN INBOX👇

Are și momente când îi vine să renunțe, însă tot timpul se gândește că n-are cum să-și lase tatăl pentru că, până la urmă, își dă seama că muncește pentru familie.

„Nu văd dezavantaje în a avea un «birou» pe roți pentru că datorită telefoanelor inteligente totul se rezolvă destul de rapid. Avantajul e că vezi evoluția culturilor, știi în permanență ce ai de făcut și rămâi conectat cu planta.”

 

 

Descoperă celelalte meserii și spații de lucru:

 

Categorii:
HR ChallengeOffice View

Head of Marketing // Cu 14 ani de experiență în marketing și comunicare, dobândită lucrând în resurse umane, jurnalism și ecommerce, la eJobs e responsabilă de crearea și implementarea strategiei de marketing B2B și B2C și alinierea ei cu obiectivele de business. Expertiză în: Brand Marketing, Job boards, Strategie, Employer Branding, Comunicare Corporate și Internă, Resurse umane
One Comment
  • Cum e să lucrezi într-un birou pe roți. A renunțat la un job într-o multinațională ca să lucreze pe tractor – romania-de-azi.com
    5 May 2018 at 2:19 pm
    Leave a Reply

    […] Citește mai departe pe wearehr.ro […]

  • Leave a Reply

    *

    *