asteptari salariale
Focus

Ce așteptări salariale au angajații români

Cine sunt angajații cu cea mai bună părere de sine

Angajații care au avut cele mai mari așteptări salariale au fost angajații care lucrează în management, urmați de candidații din IT și construcții, care cred că munca lor ar trebui răsplătită cu peste 4.000 de lei net, arată un studiu realizat de eJobs România.

Cei mai realiști angajați ai pieței muncii sunt cei care lucrează în domenii ca secretariat & administrativ, relații publice și internet & e-commerce, discrepanța între ceea ce cer și ceea ce le poate oferi piața fiind destul de mică.

Pe de altă parte, angajații cu cele mai mari pretenții salariale sunt cei care ocupă poziții manageriale, în asigurări și arhitectură, design & proiectare. În cazul acestor salariați, diferența dintre ceea ce le poate oferi piața și valoarea dorită de ei este de circa 600 de lei net.

asteptari salariale

Angajații cu cea mai bună părere de sine

În regiunea București-Ilfov angajații au crezut că merită cel mai mare salariu mediu net (3.175 lei) din țară în 2017, comparativ cu celelalte regiuni. Angajații din această regiune au fost urmați de cei din Vest, care au cerut pentru munca lor, în medie, 2.903 lei pe lună.

Totuși angajaților din Vest le-au scăzut pretențiile cu circa 100 lei față de 2016, când au ocupat locul 1 la acest capitol, depășind Capitala. Printre cei care au avut așteptări salariale de peste 2.800 de lei se mai numără angajații din Centru, Nord-Vest și Sud-Est.

Categorii:
Focus

Editor // Absolventă de Relații Economice Internaționale (ASE Bucureşti), scrie de peste doi ani despre provocările cu care se confruntă piața muncii. Pasiunea pentru nevoile angajaților și ale companiilor a descoperit-o în 2014, când a luat contact prima oară cu HR-ul. Ulterior, a ocupat poziția de editor la Ziarul Financiar.

Leave a Reply

*

*